22.1.17

Syötkö sinä vessassa?


Julki-imetys. Apua. Eihän siitä ole kuullut kuin pelkkää negatiivista. Aina tulee joku kommentoimaan ja käskee siirtymään muualle. Sellainen kuva mulla oli julkisella paikalla imettämisestä raskaana ollessani - luonnollista, mutta silti koko ajan olisit arvostelevan silmän alla.

Päätin kuitenkin jo hyvissä ajoin, etten tule syöttämään lastani esimerkiksi vessassa siksi, että joku saattaisi moisesta häiriintyä. Päätös vain vahvistui pojan syntymän jälkeen ja tämän tissitakiaisluonteen tultua esiin, vaikka samalla myönnänkin, että meidän liikkuminen ihmisten ilmoilla on vähentynyt aikaisemmasta juurikin imetyksen tiheyden takia. Nyt kun poika on parisen kuukautta olen pitäytynyt päätöksessäni. Kun lapselle iski nälkä kauppareissulla suuntasin kahvilaan, jotta saisin itse syödä samalla. Perhekerhossa istuin lattialla yrittäen rakentaa samalla pikkulegoista esikoisen kanssa pikkuveljen ollessa rinnassa kiinni. Arvostan, jos imetykselle on esimerkiksi kauppakeskuksessa varattu erillinen paikka, mutta mikäli se tarkoittaa pissalta haisevaa yhdistettyä invavessaa/lastenhoitohuonetta jätän väliin. Vauva ruokitaan, kun nälkä yllättää niin, että äidilläkin mukava olla.

Julki-imetystä kohdallamme helpottaa se, että pikkutyyppi ei toistaiseksi ole esittänyt rintaraivoajan piirteitä, meikäläisen tissivarustus on sen verran minimaalinen, ettei paljon pysty vauvan takaa heruttelemaan ja että käytössä on imetykseen suunniteltuja kuteita aina kun poistun kotoa ja monesti sielläkin.

Lauantaisen Helsingin reissun aikana poika tuli syötettyä niin Harakanpesässä vaatteita katsellessa (iso kiitos myyjälle joka olisi päästänyt meidät myös takahuoneeseen), vuokra-asuntoa katsellessa, autossa kuin kauppakeskus Ristikon lastenhoitohuoneessa, jossa esikoinen pääsi samalla leikkimään menettämättä hermojaan odottamaan joutuessaan.

Toivoisinkin, että ilmiannatte alle oman alueenne parhaat imetyspaikat oli kyseessä sitten huikea lastenhoitohuone tai esimerkiksi kahvila, joka on jollain tavalla osoittanut imetysmyönteisyyttä! Mikäli mestoja tulee reilummin voisin vaikka koota niistä oman postauksensa.

1 kommentti:

  1. Asumme Turun suunnalla ja täällä on rauhaisat imetyspaikat huomioitu ihan kiitettävästi esim.lastenkirppiksillä. Jos paikkaa ei ole, olen imettänyt pikkuistamme julkisesti missä vain. Niin marketissa, talonäytössä, parkkipaikalla, ravintolassa kuin pankissakin. Se on ollut välttämätöntäkin (jos en halua kahliutua kotiin), sillä tirppasemme syntyi alle 3kiloisena ja tarvitsi ruokaa kohtuu usein. Imetyssuojia tms. en käyttänyt (illä itsekään en halua ruokailla huppu päässä), mut panostin kunnollisiin imetysvaatteisiin jotka takasin mahd. vähäisen "paljastelun". Koskaan missään kukaan ei ole tullut kommentoimaan imetystä. En myöskään ole huomannut paheksuvia katseita, tai sitten en ole kiinnittänyt niihin huomiota ;)

    VastaaPoista