16.2.17

Kulkupelit kevääseen eli Petite Chérie Heritage 2017


Lastenvaunuhullu täällä hei. Kaikkea tämä toisen lapsen vauva-aika teettääkään pienen ihmisen päässä, en olisi nimittäin ikinä uskonut hurahtavani tällä tavoin vaunuihin. Kiitos Jollyroomin kanssa toteutuneiden yhteistyökuvioiden meille kotiutui aika ihanat kesäkiesit (joita käytetään kyllä nyt talvellakin!), nimittäin Petite Chérie Heritage 2017 -yhdistelmät värinä sand/silver. Mukana on myös samaisen merkin ihana vaunuverho.

Meidän pieleen menneiden vaunuhankintojen jälkeen olin aika skeptinen avatessani kiesien pakettia. Ulkomuodoltaan vaunut nimittäin muistuttivat paljon niitä, jotka vast ikään lähtivät meiltä uuteen kotiin. Kolme vee sen sijaan hyppi riemusta pahvilaatikon teippejä leikatessa ja oli ihan fiiliksissä päästessään kokoamaan uusia "omia" rattaitaan. Hmm. Ei siis liene ihme, että eka testiajelu tehtiinkin tuon isomman kanssa, kun tämä halusi nukkua päikkärit ulkosalla (hyvin harvinaista!). Eikä siinä mitään, vaunut toimivat hyvin ja kääntyvät ilmakumiset eturenkaat tuntuivat oikein mainioilta, vaikka kyydissä olikin tuo meidän pieni suuri isoveli, jolla pituutta on päälle metri ja painoakin riittävästi. Ja kyllä ne päiväunetkin maistuivat suojaisan kuomun alla.

Ensimmäisen ajelun perusteella tajusin, että pelkoni oli ollut turha. Vaunut ovat ihanan keveät (rattaina painoa 10,9kg, vaunuina 9,8kg), mutteivat missään tapauksessa epäluotettavan tai huteran tuntuiset. Lumesta ja epätasaisuudesta huolimatta kyyti kulkee takkuamatta - jopa meidän läheisellä metsäpolulla, josta oli pakko oikaista, jotta ehtisi juoda päiväkahvit ennen lasten heräämistä...

Vaikka isoveikka onkin aina kovasti innoissaan kaikesta uudesta, ovat vaunut tietysti pääasiassa pienempää varten, mutta ehdottomasti plussaa on se, että kopan saa helposti ja nopeasti vaihdettua ratasistuimeen tarpeen vaatiessa. Yhdistelmien vaunukoppa on tilava (samaa sarjaa kuin meidän City Crosseissa) ja tukeva. Meidän pikkuveli ei vaan oikein meinaa viihtyä kopassa mikäli uni ei maita, joten tuskin menee kauaakaan kun siirrytään ratasistuimeen. Periaatteessa istuin+lämpöpussi -yhdistelmä toimisi jo nyt, sillä selkänojan saa täyteen makuuasentoon ja pussi suojaisi pientä hyvin.

Työntömukavuuden lisäksi tärkeää on tietysti ulkonäkö. Saadessani mahdollisuuden valita vaunujen värin olin kahden vaiheilla - musta kun tuntuu monesti olevan se meidän perheen juttu. Tarjolla olisi ollut myös sininen versio. Tällä kertaa päätin kuitenkin repäistä ja valita jotain hempeämpää meidän jätkille, eikä kyllä kaduta. Vaalea beige on ihana kesää ajatellen, vaikka kieltämättä pieni pelko likaantumisesta varjostaa mieltä. Toisaalta käyttöönhän nämä on tehty ja ennestään meiltä löytyy niin ikään Jollyroomista hankittu Petite Chérien istuinpehmuste, joka asettuu rattaisiin kuin nakutettu ja suojaa enimmiltä tahroilta. Myös meidän vanha kirppikseltä löytynyt "jääkarhupussi" passaa hyvin kyytiin näille lopputalven kylmemmille keleille. Seisomalaudan kanssa näitä ei ole vielä ennätetty testaamaan ja voi olla, että se pysyykin kiinni vanhoissa vaunuissa kevään kurakelien ajan.

Niin kauan kuin vaunuilla ei tarvitse kulkea ihan umpimetsässä, toimivat Heritaget varmasti hyvin. Pienenä miinuksena täytyy sanoa "mallivika" eli kopan ja tavarakorin välinen tila, jonne en meinannut saada tungettua kauppakassia aamun ruokaostoksilla. Muuten kori on oikein kivan kokoinen.

Jollyroomin lastenvaunutarjontaan kannattaa tutustua muutenkin. Itse asiassa meikäläinen venailee tällä hetkellä meille uusia, tarpeisiin toimivampia tuplia, jotka laitoin tällä viikolla tilaukseen. Vanhat lähtivätkin tänään uuteen kotiin, joten mieli on vähän malttamaton. Voi siis olla, että ratasarvosteluja on tulossa vielä lisää.

Mitäs tykkäätte? 

*Yhteistyössä Jollyroom


3 kommenttia:

  1. A-pu-va! Mun pitäisi lopettaa sun blogin lukeminen. Niin tyylikäät. Oon selannut Jollyroomista tota merkkiä tänään varmaan kymmenen kertaa. Niin hienoja istuinsuojiakin. Kuka kertoisi mun päälle, että me ei tarvita uusia vaunuja. Mutku noi briot on niin tylsät ja blääh. :[]

    VastaaPoista
  2. Älä lopeta!:D noi on kyllä kivoja. Mulla on vähän tylsä-fiilis meidän Emmaljungien kanssa vaikka loistavat onkin.

    VastaaPoista
  3. Hei, nämä vaunut näyttävät aivan ihanilta! Ovatko oikeasti toimivat muuallakin, kuin kaupungissa ja asfaltilla? Nuo pienet renkaat vähän epäilyttävät.

    VastaaPoista