8.2.17

Nyt muutetaan


Apua. En olisi vielä vähän aikaa sitten uskonut kirjoittavani tälläistä postausta, mutta nyt se on varmaa: Me muutetaan Helsinkiin. Ehdittiin käydä katsomassa neljää kämppää, joista viimeinen täytti kriteerit ilman ei-toivottuja yllätyksiä. Enää muutama viikko Lahtea ja sitten meidän kotiseuduksi vaihtuukin Luoteis-Helsinki.

Uusi asuntomme on maantasalla oleva pienkerrostalo kolmio omalla sisäänkäynnillä ja terassilla. Makuuhuoneet ovat nykyistä tilavampia ja vaikka neliöitä on kaksi vähemmän tuntuu koko kämppä isommalle, kun ei ole esimerkiksi käytävää, kahta vessaa tai saunaa viemässä tilaa. Asunto on peruskuntoinen, seinät valkoiset ja lattia laminaattia ja mukana remontoitu kylppäri lähes mustine laattoineen ja harmaine seinineen. Ja kaappitilaa on vaikka muille jakaa! Vuokranantajakin on oikein mukava tyyppi, jonka kanssa hommat varmasti luistavat mikäli epäkohtia ilmenee.

Meikäläisen pieni sisustaja odottaa jo tilaisuutta päästä laittamaan uutta kotia ja jonkinlaisia asuntopostauksia on varmasti luvassa bloginkin puolella kunhan muuttorumbasta selvitään. Yhdet verhot tuli jo kotiutettua kirppiskierrokselta ja iltasella on tullut selailtua sisustusaiheisia blogeja.

Alue on kuuleman mukaan rauhallinen ja kiitos netin sekä somen on tullut vakoiltua kaikki mahdolliset aktiviteetit sun muut avoimista kerhoista ja muista lähtien. Peruspalvelut sekä vähän enemmänkin löytyvät läheltä, tärkeimpänä ehkä ruokakauppa tien toisella puolella (sähkärimies bongasi ilokseen myös sähkötukun ihan naapurista, oi jee).

Vaikka muuttoa on suunniteltu jossain määrin päälle vuosi, ei pää meinaa tajuta, että nyt se oikeasti tapahtuu. Nykyisessä asunnossa on eletty melkein 2,5 vuotta ja yhtenä päivänä saunassa istuessa iski pieni haikeus, sillä lapsuudenkotini jälkeen tämä on ensimmäinen kämppä, jota on voinut oikeasti pitää kunnon kotina ja jossa olen viihtynyt todenteolla kaikin puolin. Miehen työtä lukuun ottamatta täällä on ollut juuri sitä, mitä ollaan tarvittu.

Elämä vie kuitenkin eteenpäin. Ja hyvä niin. Hiljalleen laitetaan kamat laatikoihin ja rahdataan itsemme kohti pääkaupunkiseutua.

(Kuva vuoden vanha.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti