14.2.17

Samistellaanko


Mä en koskaan pue lapsilleni keskenään samanlaisia vaatteita. Näin ajattelin ennen vauvan syntymää. Mitä järkeä iskeä 3-vuotias ja pikkuvauva samantyylisiin kuteisiin? Ihan idioottimaista. Ja vielä itsellekin samaa kuosia? Hei joku raja!

No, jotenkin jo raskausaikana aloin lipsua noista ajatuksista, ensin puoliksi vahingossa, sitten jossain määrin tarkoituksella. Kun kerran yksi ihminen oman makunsa perusteella pukee kolme tyyppiä (poikansa ja itsensä), on monesti kaikkien asut jossain määrin toisiaan muistuttavia ilman sen kummempaa suunnittelua ja ajatustyötä. Välillä on suorastaan pelottavaa, miten jokaisella on esimerkiksi musta yläosa ja vaaleasävyiset legginssit, vaikka omasta mielestäni olen vain nopeasti napannut kaapista jotain ylle...

Tiettyjen merkkien kohdalla kuosisamistelu vaatii kuitenkin vähän enemmän ajattelua ja panostusta. Vai pitäisikö sanoa epätoivoista metsästystä? Jo odotusaikana etsin muutamat setit Mini Rodinia paita tai housut isoveljelle, body tai pöksyt pikkuveljelle -periaatteella. Molemmilta löytyy myös mätsäävät Pico-setit - isoveljellä oranssinpunainen takki ja pikkuveikalla haalari, samoin keltaraidallisten versioiden kohdalla. Postista on lisäksi tulossa molemmille samanlaiset pipot ulkovaatteiden kaveriksi ja mummo ompeli vast' ikään molemmille mätsäävät housut Noshin keltaisesta mäyräkoirakankaasta. Pahinta lienee se, kun samisteltiin isoveikan kanssa Papun Särö-legginsseissä pikkuveikan kasteessa. Raja on siis ylitetty.

Jossain määrin nälkä on kasvanut syödessä. Silti suurimman osan päivistä pikkumiehet kulkevat omanlaisissaan asuissa, jotka kieltämättä ovat tyylillisesti monesti toisiaan kohtaavat samaan aikaan kun haamuäiti hortoilee iltapäivälläkin yöpuku päällään, ellei päivälle ole mitään sen kummempaa menoa. (Onneksi tulevat pari viikkoa ovat aika täynnä actionia.)

2 kommenttia:

  1. Äkkiä sitä voisi kuvitella, että lapset puetaan eri tavoin. Mutta on sisaruspukemisessa jotain tosi söpöäkin. Mä olen miettinyt, että jos tälle äidille ja tyttärelle tulisi samanlaiset Papun pipot. 😉

    http://bigmamasbaby.blogspot.fi

    VastaaPoista