1.3.17

Ekat päivät uudessa kodissa


Nyt on kirjat siirtyneet Helsinkiin. Muutto sujui yllättävän kivuttomasti. Meikäläisen on hyvä puhua, kun pakkaamisen lisäksi roolini oli lähinnä pitää vauva tyytyväisenä. Plus tietysti kaikki loputon jälkityö verhojen silityksineen ja kamojen purkamisineen, mutta voiton puolella ollaan. Enää oikeastaan uupuu omat lamput katosta ja muutamia pieniä juttuja.

Muutenkin siirtymä on mennyt mukavasti. Tuntuu luksukselta kun mies on kotona jo ennen neljää iltaisin ja lapsetkin ovat suhtautuneet maisemanvaihdokseen aika hienosti, mitä nyt isompi haikailee vanhojen kerhojen perään. Uusi koti on kuitenkin kuulemma tosi kiva ja hauskaa on myös olla maantasalla ja päästä touhuamaan ulkona vaikkapa omalta terassilta käsin pikkuveikan nukkuessa joko sisällä tai ulkona vaunuissa. Lähiseutu on mulle edelleen aika vierasta, vaikka heti maanantaina käytiin poikien kanssa aamukävelyllä hakemassa keittiöön matto ja naulakko läheiseltä ostarilta. Ruokakauppa löytyy heti tien toiselta puolelta, joten sen suhteen ei voi eksyä.

Tuntuu hassulle, että ihmiset voivat nyt piipahtaa meillä iltakahvilla tai päivällä kylässä. Lahdessa oltiin viikonloppuvisiittejä lukuun ottamatta omissa oloissamme, joten kieltämättä tämä sosiaalisuuden määrä on virkistävää. Tiistaina piipahdettiin iltasella myös Ikeassa (mikä ei tosin ollut niin virkistävää).

Kyllä tämä uusi asunto alkaa jo tuntua kodilta.

2 kommenttia: