11.3.17

Kevään merkkejä & Potkuttelun iloa


Auringonpaiste, lämpöä +5 ja uusi Puky-potkupyörä. Kevät taitaa siis olla vihdoin koittanut. Tämä päivä ei ehkä mennyt kaikilta osin ihan nappiin - päästiin liikkeelle liian myöhään, sekoiltiin autolla Helsingin keskustassa ja känkkäränkkäkin on eksynyt meidän kotiovista sisään... Aamupäivä vietettiin kuitenkin Ipanaisella pariakin asiaa toimittamassa. Tarkoitus oli löytää meille sopiva kantoväline (siitä lisää myöhemmin!) ja isommalle jätkälle menopeli kevät- ja kesäsäille, nimittäin Puky.

Potkupyörän valinta oli helppoa. Ipanaisen seinältä löytyy mitta, joka kertoo minkä kokoinen vauhtivempain minkäkin pituiselle lapselle on hyvä hankkia ja osaava henkilökunta opastaa valinnoissa. Värejä löytyy monia, uusimpina sininen, pinkki ja violetti-turkoosi, joista päädyttiin siniseen. Meidän pieni potkuttelija bongasi myös myynnissä olevat hauskat Crazy Safety -kypärät, joista yksi lähti mukaan turvaamaan pyöräilyä. Ja tietenkin molemmat piti päästä testaamaan heti samana päivänä!

Poika innostui potkupyöräilystä jo viime kesänä. Silloin liikkuminen tosin oli vielä rauhallista ja hieman huteraa tämänpäiväiseen menoon verrattuna. Vauhtia olisi riittänyt vaikka kuinka toppuuttelusta huolimatta. Itsesuojeluvaistoa kolmeveeltä ei tunnu löytyvän, sillä jyrkätkin mäet olisi potkuteltu menemään täysii kuten tyyppi itse sanoo. Huh. Aika kaikkivoipia nuo muksut.

Mutta mikäs siinä on ulkoillessa ihanassa säässä. Meidän vierestä lähtee metsäinen hiekkapolku, joka on omiaan tarjoamaan potkuttelu- ja kävelyreittejä erityisesti kesäaikaan. Pyörätietkin olivat iltapäivällä lähistöllä jo melkein sulia ja Puky liikkui kuin unelma - eli täysii!

*Yhteistyössä Ipanainen (potkupyörä saatu) 

1 kommentti: