6.3.17

Merkki takaa laadun


Vai takaako? Kun multa kysytään millä perusteella valitsen lapsilleni vaatteita, vastaan syyksi ulkonäön ja käytännöllisyyden - se mikä näyttää kivalle ja pojille sopivalta päätyy monesti kaappiin. Tietysti myös eettisyys, työntekijöiden olot ja painavammat syyt ovat plussaa, mutta myönnän, etten ole liiemmin perehtynyt kyseisiin seikkoihin, vaan tietoni perustuu ainoastaan kuulemiini asioihin ja siihen, mitä vaatteiden lapuissa lukee.

Moni mainitsee suosivansa merkkivaatteita laadun takia. Silti suosituimpien valmistajien joukkoon mahtuu niitä, joiden kuteet haalistuvat ekassa pesussa siinä missä H&M:n peruskollarit kestävät lapselta toiselle. Ja siitäkin huolimatta menekkiä riittää. Siispä päätin koota yhteen omat kokemukseni merkeistä ja "merkeistä" - hyvässä ja pahassa.

1. Mainio
Laadussa on ollut eroja mallistojen välillä. Tällä hetkellä molemmilla muksuilla on käytössä useita vuosia vanhoja, käytettynä ostettuja kuteita, jotka ovat todella hyvässä kunnossa, mutta reilu vuosi sitten uutena ostetut legginssit sekä samaisen erän naisten tunika ja paita, jotka löytyivät meikäläisen kaapista menettivät väriään ja pinta kärsi jo parissa pesussa. Pidän Mainiota kuitenkin luotettavana ja se onkin yksi lempparimerkeistä, vaikka uusi mallisto muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta ei sytytä.

2. Mini Rodini
Rodinia meille on tullut uutena ja käytettynä. Yhtään uutta vaatetta en ole saanut pilalle tai haalistumaan sillä käyttömäärällä, jolla ne meillä ovat olleet. Jotkut käytettynä ostetut vaatteet ovat esimerkiksi tasaisesti tummuneet tai hiukan vaalenneet, mutta yleisilmeeltään kuitenkin siistejä. Paitsi että "pientä mopsihaitua" sisältäneet legginssit lähtivät samantien kiertoon kuntonsa takia... Pientä joo. Nettikirppiksillä pyörii kärsineempiä yksilöitä, mutten oikeasti tiedä kuinka kovalla käytöllä kuteet saa siihen kuntoon.

3. Vimma
Voi rakas Vimma... Meiltä on viime aikoina löytynyt suht paljon kyseistä merkkiä, erityisesti bodeja ahkerassa käytössä. Muutamissa neppareiden viereen on tullut ikäviä reikiä ja jotkut tummat trikoot haituuntuvat vähän turhan tehokkaasti. Erehdyinpä ostamaan itselleni käytetyt legginssit, joita ei todellakaan tullut pidettyä juurikin matskun pinnan epäsiisteyden takia. Vähän aikaa sitten esittelemäni lettibaggyt ovat onneksi kuosissa monista pesuista huolimatta ja pikkuveikan Lakritsa-body on lemppareita pienestä reiästä ja haituisuudesta huolimatta.

4. Papu
Papua meillä on ollut suht vähän, uusimpana sekä mun että isoveikan Särö-legginssit. Yhtään vaatetta ei olla saatu pilattua, haalistettua tai esim. rei'ille.

5. Kiddow
Kiddow'n legginssit=kestävyyden esikuva. Isomman leggarit on varmasti käytetyin vaate tässä talossa ja edelleen täysin kuosissa. Myös pienemmän bodyt ovat ahkerasti pestyjä, eivätkä ole menneet miksikään. Ainut miinus kyseisen merkin Coco-paidalle, jonka teksti haalistui useamman pesun jälkeen.

6. Gugguu
Surullisen kuuluisa Gugguu - kun epäonnistuminen on ominaisuus. Ei vaan, mulla ei ole kovin huonoa sanottavaa merkistä oman kokemuksen pohjalta. Petroolin värinen huppari haalistui hieman ekoissa pesuissa, mutta pysyi silti siistinä. Isoveikalta löytyy käytettynä ostettu musta jumppis, joka ei ollut tullessaankaan ihan täydessä kuosissa, mutta esim. aiemmin ollut musta vetskaritakki ja t-paita säilyttivät värinsä. Sen sijaan netistä on saanut lukea eri pituisiksi kutistuvista lahkeista, ekassa pesussa harmaantuneista väreistä ja muista sekä surullisen kuuluisasta asiakaspalvelusta.

7. Metsola
Ei negatiivista sanottavaa. Pikkuveikan pandabody ehdittiin pestä varmaan parikymmentä kertaa ja pystyin myymään sen eteenpäin todella hyväkuntoisena. Myöskin jumpsuitit ovat säilyttäneet kuosinsa oli kyseessä sitten trikoo tai muu materiaali.

8. Aarrekid
Aarrekidit ovat olleet meillä käytössä entisen naftin mitoituksensa takia vain aina lyhyen aikaa, mutta värit ja materiaali ovat säilyttäneet kuosinsa ihan täydellisesti.

9. H&M
Okei, henkkamaukkaa löytyy lähinnä mun kaapista muutamia poikien kollareita, pitkähihaista ja neulepaitaa lukuun ottamatta. Isoveikalla oli aikoinaan enemmänkin kyseisen mestan tarjontaa ja yhtään vaatetta en ole koskaan saanut pilalle, jokunen pieni reikä on saattanut tulla käytettynä ostettuihin bodeihin pidemmässä käytössä.

10. Lindex
Positiivisia kokemuksia on myös Lindexin lastenvaatteista. Legginsseihin tuli reikä 1,5 vuoden ahkeran käytön ja ties kuinka monen pesun jälkeen. Vaatteet ovat pitäneet värinsä ja laatunsa. Esikoisella on ollut monia kirppikeltä kotiutuneita kollareita, jotka ovat olleet hyvässä kunnossa vielä meillä pieneksi jäätyään

12. Kappahl
Kappiksen lastenvaatteista kokemusta on suht vähän. Batman-printtipaidan tummat osat nukkaantuivat ja haalistuivat suht nopeasti, samoin joku body isomman vauva-aikana. Esimerkiksi yökkärit taas ovat säilyttäneet kuntonsa ja niitä on meille kotiutunut myös kirppikseltä.

13. Cubuksen lastenvaatteet
Cubuksesta kokemukset ovat aika vähäiset. Esikoiselle tuli ostettua pari paitaa, jotka nyppyyntyivät ja haituuntuivat ekoissa pesuissa, kaverin pojan kollarista tuli käyttökelvoton heti. Tuosta on jo reilu vuosi aikaa ja toivon, että kehitystä on tapahtunut. Olisi mukava kyllä testata kyseisen kaupan vauvanvaatteet nyt kun on tarjonnan ulottuvissa.

14. Next
Ah Next, kauppa kotiinkuljetuksella. Molemmilla muksuilla on ehtinyt olla Nextiä jonkin verran - pienemmällä yökkäreitä ja henkselihousut, isommalla housuja, t-paitoja ja kollareita. Yhdet mustakuviolliset legginssit haituuntuivat ja haalistuivat, muuten lukuisista kuteista jokainen on pysynyt käytössä todella siistissä kunnossa.

15. Name It
Name Itin kuteita meillä on ollut kolmen vuoden aikana jonkin verran ja fiilis niistä on hyvä. Jokainen on säilyttänyt kuosinsa.

Muiden kokemuksia edellä mainituista tai muista merkeistä? Mikä kestää ja mikä kärsii? 

Kuvissa kirppislöytöjä viime perjantailta.

6 kommenttia:

 1. Meillä vannotaan Aarrekidin nimeen. Kestävät vaan! :)

  VastaaPoista
 2. Oon kyllä samaa mieltä näistä. Mutta Vimmasta on vaan positiivista sanottavaa itsellä. Itse on taas ollut hurjan pettynyt Aarrekidin laatuun, en oo muutamaan vuoteen ostanut, kun kokemukset on ollut huonoja.

  VastaaPoista
 3. Tänä vuonna olen Todella pettynyt, menin ostamaan Reimatecin stavanger haalarin ovh 159€ kesti 3kk ja persuksissa reikä ja edessä ompeleet auenneet.. Metsolasta olen tykännyt, paitsi merinohatuissa voisi olla merkit kovemmin kiinni.
  Papun kantomekosta lähti minusta musta väri haalenemaan ja näyttää hieman rievulta=/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tee haalarista reklamaatio. Mää reklasin yhden haalarin 4kk käytön jälkeen ja sain uuden tilalle.

   Poista
 4. Lindexin lasten vaatteita ostin paljon meidän 11 v. esikoispojalle pikkuisena, erityisesti Bamsie-vaatteita. Tässä välissä niitä on pitänyt meidän kaksi tyttöäkin jonkin verran ja nyt juniori pikkuveikalla ovat kovassa käytössä. Suurimmassa osassa ei oo edes haalistumia, jotkut housut on vähän pehmentynyt, mutta ei epäsiististi yhtään. Ennemminkin ovat mukavan pehmoisia. Taitavat olla ainoita meidän lasten vaatteista, jotka on kaikilla neljällä kiertänyt. Todella kestäviksi uskallan niitä väittää, en kyllä tiedä onkohan Bambsie-vaatteita enää edes myynneissä Lindexeillä.

  VastaaPoista
 5. Nosh kestää ja kestää. Uudemmissa mallistoissa oon kuullut reklattavista tuotteista, mutta itselle on tähän mennessä tullut vaan priimaa ja vuoden mennyt kaikki samat vaatteet taaperollakin. Kestävää ja pitkä käyttöikä. Melli Ecodesign kestää myös ja pinnat pysyy siistinä. Paapii ja Blaa mielestäni nukkaantuu hieman nopeammin, mutta hyviä nekin. :)
  http://viivyvierellain.blogspot.fi/

  VastaaPoista